Turn on Lights       Turn off Lights

 

Σίμος Κουσκούνης Βιογραφικό

 

 

Ο Σίμος Κουσκούνης γεννήθηκε στο Νέο Ηράκλειο και από εννέα ετών ξεκίνησε σπουδές στην κλασσική κιθάρα και στα θεωρητικά της μουσικής, στο ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.Το 1979 εισέρχεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις όπου σπουδάζει οικονομικά και ειδικεύεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Κατά την διάρκεια της φοίτησής του στην ΑΣΟΕΕ εργάζεται ως υπεύθυνος αποθήκης στην εταιρεία ΜΑΒΗΣ ΑΕ και στο εισπρακτικό τμήμα της ασβεστοπολτοποιίας ΑΦΟΙ ΔΟΥΚΕΡΗ ΕΠΕ
Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1986 προσλαμβάνεται από την εταιρεία HELLENEWS ΕΠΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ - ως υπεύθυνος λογιστηρίου. Παράλληλα εκπαιδεύεται από την εταιρεία CIS (Computer Infomation Systems) πάνω στο πακέτο PAYMENT (πρόγραμμα μισθοδοσίας προσωπικού) και στο πακέτο ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ - ΠΕΛΑΤΕΣ - ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Επίσης παρακολουθεί όλα τα σεμινάρια της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ) που αναφέρονται πάνω στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και τους ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Το 1988 προσλαμβάνεται ως υπεύθυνος οικονομικού τμήματος στις εταιρείες CONFORT AEBE, FYTOFARM AEE και FARCAL ΕΠΕ οι οποίες έχουν κοινό επιχειρησιακό φορέα.

Παρ`ολα αυτά η αγάπη του για την μουσική παραμένει αναλλοίωτη και τον κερδίζει από τα οικονομικά με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με τη σύνθεση, τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία και την ηχοληψία.
Έτσι το 1989 συνεργάζεται με την εταιρεία MELLON MICRO MUSIC SYSTEMS AE για την προώθηση του μουσικού software που εκείνη την εποχή πρωτοεισάγεται στην Ελλάδα!Παράλληλα αρθρογραφεί στα περιοδικά "ΗΧΟΣ" "ΜΟΥΣΙΚΗ" και στα έντυπα "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΕΑ" και "BON STUDIO NEWS".
Από το 1990 αναλαμβάνει την μελέτη και τον σχεδιασμό επαγγελματικών MIDI STUDIOS.
Όμως η ανησυχία δεν σταματά εκεί !

 

Το 1991 επιμελείται της σύστασης ενός νέου μουσικού τμήματος της εταιρείας BON STUDIO AEBE ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προσωπικού studio ηχογραφήσεων που ονομάζεται ROOM-S.
Συμμετέχει με πολλαπλές δραστηριότητες ως προγραμματιστής μουσικής, ενορχηστρωτής, μουσικός, session κιθαρίστας, για την δημιουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών jingles - διαφημιστικών spots.

Ως μουσικός κιθαριστής εχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι :

ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΠΟΠΗ , ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ , ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ , ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ , ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ ΛΑΚΗΣ , ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ , WILLIAMS ROBERT κλπ.

Το Σεπτέμβριο του 1998 Ο ΣΙΜΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ δημιουργεί μαζί με άλλους συνεργάτες του την ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WAVEMUSIC.
Τον ΙΟΥΝΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1999 εισηγείται το επιδοτούμενο από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ σεμινάριο για αποφοίτους ΑΕΙ ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ''

Το Σεπτέμβριο του 2011 δημιιουργεί το Radio WaveMusic Hellas Web

Το Σεπέμβριο του 2013 δημιουργεί το e-magazine MusicRoads.net

Σήμερα ο ΣΙΜΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ ετοιμάζει την επόμενη προσωπική του δουλειά ενώ παράλληλα εργάζεται ως παραγωγός στο studio ROOM-S όπου προγραμματίζονται, ενορχηστρώνονται, εκτελούνται, ηχογραφούνται ψηφιακά και ολοκληρώνονται οι παραγωγές που αναλαμβάνει ο Σίμος για την δισκογραφία, την τηλεόραση, το θέατρο, το ραδιόφωνο κ.α.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

"ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ" 753-1. 1992 Μάρτιος εταιρεία ΑΜ RECORDS.
Συμμετέχουν φιλικά ως τραγουδιστές ο Κώστας Τουρνάς και η Κατερίνα Ζαρουτη.

"ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤ`ΑΣΤΕΡΙΑ" 16392 Pan Vox . 1994 Μάιος εταιρεία ΜΒΙ .
Συμμετέχουν φιλικά ο Robert Williams από το συγκρότημα της δεκαετίας του `70 POLL , ο Δημήτρης Κατακουζηνός από τους IDOLS.

"ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ" WM 106-2 . 1999 Σεπτέμβριος εταιρεία WAVEMUSIC.
Συμμετέχουν φιλικά οι Robert Williams, Γιώργος Πολυχρονιάδης , Λάκης Τζορτανέλλι.

 

"HOLY MOMENTS" WM 108-2 . 1999 Νοέμβριος εταιρεία WAVEMUSIC .
Ενα ορχηστρικό  cd  με αποκλειστικά Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενορχηστρωμένες από τον  ίδιο.

 

" Τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ WM 115-2 >2000 Ιούνιος εταιρεία WAVEMUSIC Μουσικά Παραμύθια. Ηχογραφήθηκαν στο ROOM-S RECORDING STUDIOS με την υπερσύγχρονη τεχνολογία audio montage (χωρίς πολυκάναλες ταινίες κ.λ.π.) με αποτέλεσμα ο ακροατής ενός απλού στερεοφωνικού συστήματος  να βρίσκεται στην καρδιά του παραμυθιού και των ηχητικών effects.

 

"ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ" WM 131-2 . 2004 Σεπτέμβριος εταιρεία WAVEMUSIC .
Συμμετέχει φιλικά ο ROBERT WILLIAMS.

 

"GREEK MIDSUMMER MELODIES " WM 132-2 . >2006 Απρίλιος εταιρεία WAVEMUSIC .
INSTRUMENTAL ALL COMPOSITIONS & ARRANGEMENTS BY SIMON KOUSKOUNIS.

 

"LOVE MOMENTS" WM 134-2 . 2008 Φεβρουάριος εταιρεία WAVEMUSIC . Συλλογή από δεκαπέντε ερωτικά τραγούδια σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου  . Στο cd συμπεριλαμβάνονται 2 video clips , φωτογραφίες , στίχοι, και παρτιτούρες .Τραγουδούν οι: Κατεερίνα Ζαρούτη ,Ηλίας Μαρκέτης ,Δημήτρης Κατακουζηνός, Robert Williams και Σίμος Κουσκούνης.

 

"ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΙ ΑΓΩΝΙΕΣ" WM 135-2 . 2010 Φεβρουάριος εταιρεία WAVEMUSIC . Προσωπικό Album σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου .
Στο cd συμπεριλαμβάνονται 2 video clips , φωτογραφίες , στίχοι και παρτιτούρες .

 

" ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΗΣ ΓΩΝΙΑ" WM 139-9 . 2011 Ιανουάριος εταιρεία WAVEMUSIC . 3 CD BOX Κασετίνα σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου που Περιλαμβάνει τα Album Greek Midsummer Melodies Love Moments Αλήθειες κι Αγωνίες και κυκλοφορεί σε smile price από την WaveMusic . Συμμετέχουν φιλικά οι : Δημήτρης Κατακουζηνός , Robert Williams , Κατερίνα Ζαρούτη ,και ο Ηλίας Μαρκέτης .


" ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ" WM 141-2 . 2012 Ιανουάριος εταιρεία WAVEMUSIC . Κασετίνα σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου .Συμμετέχουν φιλικά οι : Γιάννης Απόδιακος , ’νθια Κωνσταντινίδου, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος , Αγνή Πονιχτέρα ,Τέτη Ρενέζη . Κυκλοφορεί σε smile price από την WaveMusic.

 

" ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ " WM 142-2 . 2013 Ιούλιος εταιρεία WAVEMUSIC .Album σε στίχους μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου .Συμμετέχουν φιλικά και τραγουδούν με αλφαβητική σειρά οι :

 • Γιάννης Απόδιακος
 • Χάρης Αρώνης
 • Κωνσταντίνος Διώχνος
 • Γιάννης Κάιν
 • Απόστολος Κορδέλλας
 • Κέλλυ Κουνάκη
 • Σίμος Κουσκούνης
 • Μπάμπης Κριμπάς
 • Παντελής Λύκος
 • Γιώργος Μότσιος
 • Τέτη Ρενέζη και ο
 • Robert Williams .
 • Κυκλοφορεί σε smile price από την WaveMusic.


''The Distances'' WM 143-2 . 2013 Δεκέμβριος εταιρεία WAVEMUSIC . Compilation Instrumental Album με 17 tracks σε μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου .

WM 144-2 ”Summer Moments” Compilation ©  2014 Ιούνιος εταιρεία WAVEMUSIC .

Πρόκειται για μία  συλλογή με 18  νέα αλλά και παλαιότερα  κομμάτια  μου .

Στίχοι – Μουσική – Ενορχήστρωση : Σίμος Κουσκούνης 

Ηχογράφηση : Room-S Recording  Studios | Ηχοληψία – Μείξη : Σίμος Κουσκούνης .  

Παραγωγή: WaveMusicHellas

’νθρωποι και ’γγελοι WM 147-2 © Οκτώβριος 2014 εταιρεία WAVEMUSIC.

Το album συμπεριλαμβάνει την μουσική μου για το ομότιτλο θεατρικό έργο του Βασίλη Λαζαρίδη.  

10 tracks total time 48 '  Μουσική – Ενορχήστρωση : Σίμος Κουσκούνης

Ηχογράφηση : Room-S  Recording Studios | Ηχοληψία – Μείξη : Σίμος Κουσκούνης .   Παραγωγή: WaveMusicHellas ©2014

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο προσωπικό μου blog :

http://simoskouskounis.wordpress.com/

 

MY MUSIC STORE

 

 

HomePage